Bezoek Flora op 19 september 2017

Bezoek Flora op 19 september 2017

 

Dit jaar waren we weer in de gelegenheid om met een groepje een bezoek te brengen aan de dahliavereniging Flora.

In hun eigen gebouwtje aan de Heerseweg werden we door de vrijwilligers vriendelijk ontvangen met koffie/thee en een sneetje cake. We kregen een goede uitleg van het reilen en zeilen van Flora en van de verschillende soorten dahlia’s die we later in de tuin te zien zouden krijgen. Tot onze verrassing hoorden we dat de tuin ook ooit in Meerveldhoven heeft gelegen.

Dahlia’s kunnen niet goed tegen de regen, maar gelukkig had men nog mooie exemplaren kunnen snijden. Het vergt heel wat werk om een mooie bloem te krijgen. Tijdens de groei moet men de dieven er uit halen om een stevige steel en een grote bloem te krijgen.

De waterlelie soort heeft vele kleuren en is goed geschikt als snijbloem. Ze groeit in de vaas nog verder.

Het bezoek aan de tuin, die ook vele insekten en vlinders trekt, werd door de zon op ons hoofd, nog kleurrijker dan anders.

Daarna werden we creatief met het maken van een bloemstukje. De oase werd onder groene takjes verborgen en daarna was het kiezen tussen een rond stukje of een stukje dat wat hoger moest worden opgesierd.

Een dahlia in de top is mooi, maar ook een takje met stevig groen voldoet heel goed.

Met aanwijzingen en hulp van de Floramensen ontstonden er mooie stukjes die zeker een week de huiskamer op kunnen fleuren.

Met een blij en vrolijk gevoel ging ieder na een gemeend dank je wel weer huiswaarts.