Reisje met boottocht over de Linge 16 augustus 2018

Reisje met boottocht over de Linge.

Om 12.30 zaten de deelnemers allemaal met een opgewekt gezicht in de bus. Onze chauffeuse Marieke bracht ons naar Leerdam.

Onderweg zagen we dat het gras aan de andere kant van Brabant echt wel groener was. De voorspelde malse buien waren daar dus gevallen.

Marieke wist vaak wat wetenswaardigs te vertellen en onze mensen deden dat ook tegen buurvrouw of buurman. In Leerdam was de toegangsweg naar de haven versperd door een bakkerswagen die nog wat lekkere dingen wilde verkopen.

Het werd rijden over de parkeerplaats; dan een paar zeer krappe bochten nemen en zo moest Marieke ons naar de opstapplaats van de boot brengen. Petje af en applaus voor de rijkunst van onze chauffeuse.

Op de boot stond de koffie/thee met appeltaart al klaar.

We genoten van het groen en de bloemen aan de kant, zagen dat de picknickplaatsen goed bezet waren, lachten om de man die zich op een luchtbed door een bootje liet voort trekken. Voor ons als organisator was het heerlijk om te kijken en te luisteren naar de gezellige vrolijke gesprekken van onze mensen aan de tafels. Nu waren er weer andere personen aan wie men een verhaal kwijt kon.

Na afloop van de vaart werden de rollators inde bus gestopt, de lift ging werken en daarna op naar Casteren. Marieke liet nog mooie binnenweggetjes zien die soms echt smal waren. Ze had er plezier in om ons “binnendoor” te vervoeren.

Bij restaurant “Kruidenlucht wachtte ons een heerlijk Bourgondisch diner dat heel, heel lekker was. Niemand kwam iets te kort.

Wat fijn om na afloop te horen dat de deelnemers een grandioze dag hadden gehad.